Tuli siinä sitten käytyä Saagan kanssa neurolla keskiviikkona, ja sai hän minut vakuuttuneeksi siitä, ettei lihasrelaksanteista ole tässä tapauksessa mitään apua.

Saaga on sekä hypotoninen että spastinen. Eli velttoa ja jäykkää vuoronperään. Saaga on myös oppinut käyttämään spastisuutta hyväkseen liikehdinnässä lattialla. Joten lääkäri pelkäsi, että jos aloitamme lihasrelaksantin, voi nämä avuksi olevat jäykkyyden jäädä pois, ja sitä kautta tytön liikkuminen itse vaikeutuu. Lisäksi munuaiset aiheuttavat oman ongelmansa tässä yhtälössä, koska jo lapsen pienen koon takia, myös munuaisten takia pitäisi lääkemäärät olla paljon suosituksia pienemmät. Sellaiset määrät eivät tee juuta tai jaata tilanteelle.

Joten unohdetaan sitten ne relaksantit. Keskitytään mahdollisesti epilepsiakohtausten kuriin saamiseen. Valitettavasti vaan eeg oli samanlainen kuin viimeksi, joten muutosta ei huonompaan ollut siellä nähtävillä.Mikäli joitain kohtauksia tulisi, ne eivät olisi näkemämme mororefleksin kaltaisia spasmeja, vaan ihan kunnon kouristuksia. Joten takaisin lähtöpisteeseen.

Toki neuro oli sitä mieltä, että nämä Saagan saamat "kohtaukset" voisivat olla kyllä lihasperäisiäkin, mutta niihin ei nyt ole mitään millä helpottaa tilannetta. Kohtauksia tulee siis edelleen, ja sain jopa yhden sarjan videolle. Sitä toki jälkeenpäin katselleena epäilen että kyseessä voisi ollakkin epikohtaus.. No, vien kyseisen videon tikulla osastolle kun asiaa sinnepäin tulee, ja katsotaan mitä lääkäri on mieltä. Eniwei, lääkeannosta muutettiin, kun hän kuuli että olemme vaihtaneet toisen lääkärin toimesta orfirilin absenoriin. Se on nestemäinen ja helpompi antaa kuin nonparellimaiset orfiril rakeet. Mutta annostus oli ihan pielessä, se pitäisi olla isompi annos kun on nestemäinen. Nyt vaan odotellaan onko tällä vaikutusta mihinkään kun lääke nostettiin annettavaksi kolmesti päivässä.

Kuukauden päästä on uudet labrat, ja tapaaminen. Oli onni, että näin kesäloma-aikana saimme nähdä neuroa, hän on nyt lastenosastolla ainoa lääkäri, joten kiirusta aivan varmasti on. Hatunnosto siis sille, että he kaivoivat aikaa Saagan näkemiseen näinkin nopealla aikataululla.

 

Saaga oli nyt viimeyön Eskoossa nukkumassa, ja olikin kilttinä tyttönä päästellyt 21-05, huutanut 20min ja jatkanut unia niin että nukkui vielä kun häntä poikien kanssa hain klo 8. että sellaista. tänä vklp siis tyhjään työhuoneen(mikä siis jäänyt vaan ajatuksen asteelle aiemmin) ja järjestän tilaa tytön omalle huoneelle. Toki on ne yöt ollu meilläki hitusen parempia kuin jokin aika sitten, mutta valvomista edelleen meinaa olla.

Saaga nyt menee vielä ensi yöksi yökylään,sitten onkin ensi viikolla intervalli. Tarkoitus oli että lähden poikien kanssa reissuun serkkuni luo Kuopioon, ainakin yhdeksi yöksi. Pitkä on matka, mutta se voisi olla ihana seikkailu pojille. Enpä ole itsekkään koskaan siellä käynyt, ja serkkuni siellä jo monen monta vuotta asunut, joten ehkä on jo aikakin. :)

 

Maanantaina on aika äippäpolille, jännitän jo sitäkin. Sehän toki määrittää loppuviikon suunnitelmat, mikäli vauvan koko ei ole muuttunut. Toivotaan että kaikki olisi ok.

Nyt karhuemo ottaa Saagan aurinkokeinun ulos ja asettaa tytön sinne valtaistuimeensa, ja istahtaa myös itse kahvikupposen kanssa nauttimaan lämmittävästä auringosta! Nauttikaa muutkin, kesä on lyhyt!

 

-karhuemo