Äitienpäivä tuli ja meni, niin hulinassa etten ehtinyt päivitellä.

Olisin onnitellut silloin erityisten äitejä, sekä ihan vain lasten äitejä, mummeja, äitipuolia ja myös niitä Äitejä, jotka ilman geeniperimää ovat sellaisille lapsille äitejä, jotka äidin turvallista syliä ja ääretöntä rakkautta tarvitsevat. Me kaikki olemme päivämme ansainneet. <3

Me haimme tytön kesken intervallijakson äitienpäiväksi kotiin. Tyttö oli eskoossa perjantaista sunnuntai aamuun, ja vein hänet takaisin sunnuntai-iltana. Intervalli jatkui vielä kahdella yöllä, ja tänään tytön sain sitten hakea kotiin.

Saaga oli ollut oikea aurinko siellä osastolla. :) Tyytyväinen ja nukkunutkin pääsääntöisesti hyvin, viimeistä yötä lukuunottamatta. Jännityksellä siis odotamme, millainen yö on nyt tulossa.

Saimme viimein loppuyhteenvedon kuntoutussuunnitelmasta ja niistä arvioista joita varten yksi viikko tuli ravattua sairaalassa. Kuten eräs kommentoija jo sanoi, "Onnea kehitysvammadiagnoosista". Niin hullulta kuin se kuulostaakin, tuo diagnoosi on helpotus. Tuo pieni sana tarkoittaa suoraan sitä, että Saaga on oikeutettu erityishuollon ohjelmaan, ja sitä kautta moniin apuihin arjessa ilman kunnan jarruttamista. Joten, kiitos tästä diagnoosista.

Huamenna, 11.5 on suuri sosiaali ja terveyslautakunnan kokous. Se, koska heidän päätöksensä minulle tulee, on mysteeri. Jännitän kuitenkin huomista päivää.

PItäkäämme käret ristissä, että he siellä tajuavat Saagan tilanteen ja vaativat uusintakäsittelyä koskien tytön henkilökohtaista avustusta.

Huomenna on myös Pähkinän neuvola-aika. Toivon että vatsani olisi kuitenkin jotenkin kasvanut, ettei tartte huolehtia pienen asuintilan ahtaudesta. Yhtäkkiset kivut nostellessa ja liikkuessa ovat kuitenkin lisäntyneet, joten alan olla itsekkin jo aika hermona tilanteesta. Henki ahdistuu helposti Saagaa kanniskeltaessa. Pähkinä on kuitenkin aktiivinen omassa yksiössään, ja sitä ihastelee meidän pienet pojat joka päivä. Äitin masu on kuulemma hassu kun se hytkyy ja siitä näkee vauvan jalan liikkeet. :)

On se aika mennyt kuitenkin äkkiä. Nyt on rv 25. Enää siis 15 vkoa h-hetkeen jos kaikki menee hyvin. Toivon todella että menee. Painajaiset ovat välillä sitä luokkaa että huhhuh. Toki tapani ylianalysoida jokainen tunne ja kipu on sellaista että onko ihmekkään jos ne yöllä muuttuvat möröiksi alitajunnassa. :)

Pakko kuitenkin luottaa että kaikki menee lopultakin hyvin. Ei tästä muuten mitään tule.

Ja loppukuusta onkin sitten odotettavaa, kun 26.5. kokoonnumme meillä kotona Palvelusuunnitelman merkeissä. Mulle on jääny mielikuva että palsu on ehosta kevyempi versio, eikä se sido kaupunkia samoin kuin eho. palsussa käsitellään kuitenkin niitä apukeinoja, mitä saaga arjessa selviytymiseen tarvitsee. muutostyöt kotona, kotiapu, kuljetuspalvelut.. sellaisia. Kartoitetaan tilanne ja mikä kotona on sillä hetkellä meno ja meininki. Paikalle saapuu nyt tästä vammaispalvelustakin virkamiehiä, mikä on hieno juttu. Koska täällä on tasan yksi nainen käynyt vuosi sitten saagaa katsomassa. Nämä samaiset ihmiset kuitenkin ovat saagalta kaiken avun nyt evänneet, joten mielenkiinnolla odotan heidän reaktiotaan, kun näkevät miten tavattoman suuri tarve meillä on avulle täällä kotona. Paikalle tulee myös sossua, ja perhepalvelun työntekijää. Minä pyysin paikalle tytön hyvin tuntevat omahoitajat Eskoosta, sekä oman fyssarin. Lisäksi sain sosiaaliasiamieheltä oikein hyvät pohjat sille, mitä Saaga tarvitsisi hänenkin mielestään ja joista voin keskustella sitten kunnan väen kanssa.

Toivotaan ettei sekin mene ihan puihin. 30.5 tuleekin sitten apuvälinekeskuksesta väkeä arvioimaan muutostöiden tarpeellisuuden täällä meillä. AInakin nyt pesuhuoneeseen pitäisi taikoa tilaa Saagan pesualustalle. Noh, asioilla on tapana järjestyä? eiks niin :) Samana päivänä on myös labrat ja munuaislääkärin tapaaminen.

paljon on tulossa jänniä asioita!

Mutta tämän päivän turinat on tässä, kaikki muut karhunpesässä jo nukkuvat, joten niin täytyy karhuemonkin tehdä.

Loppuun laitan kyllä ihanan äitienpäiväkortin, minkä Saaga oli omahoitajansa eskoossa tehnyt. <3 itkuhan sitä katsellessa tuli. :)

WP_20160508_11_10_05_Pro.jpg

<3 hyvää yötä!

 

-karhuemo