Pieni irtiotto arjesta takana, ja uusin purjein arkeen palattu.

Oltiin koko perhe siis viime sunnuntaista Kalajoella kylpylälomalla. Se tuli tarpeeseen, ja lapset sai nauttia karhuvanhempien huomiosta ilman häiriöitä.

Puitteet perhelomailulle olivat mahtavat. Kylpylä SaniFani ja hotelli olivat kyllä maineensa veroisia. Uima-altaat oli lapsille kiinnostavat ja vesiliukumäkeä kulutettiin urakalla. Saaga oli ensimmäistä kertaa kylpylässä, ja voi pojat miten onnellinen pieni tyttö olikaan! Wishistä ostamani uimakauluri osottautui aivan korvaamattomaksi, ja kuinka helppoa Saagan kanssa oli uiskennella kun ei tarvinnut murehtia tytön pään retkahtelua! Saaga myös hokasi jo toisella kertaa miten kivasti pääsee omalla kropalla pyörimään vatsalta selälle ja takaisin, joten naurun ja hymyjen kera sitä tehtiin urakalla. Varmasti uskomaton tunne pienelle tytölle joka ei liiku lattialla ollessaan niin laajasti! Uimavalvojilta saatiin myös rattaat käyttöön Saagalle, joten minä pärjäsin yksin ison mahani kanssa kyllä pukuhuoneen ja suihkun puolella kun ei tarvinnu tyttö nostella ja kanniskella kauaa.

Mutta kyllä sen loman muuten huomasi supistuksissa ja selkäkivuissa. Järjettömiä kiputiloja iltaisin ja välillä päivisinkin. Yöt meni selkää ja lonkkia valitellessa. Mutta eipä tyttö muutenkaan nukkunut kovinkaan hyvin öitään, niin samapa tuo.

Saimme lomalle mukaan Saagalle allergialääkkeenäkin tunnetun Ataraxin, jonka piti tyttöä väsyttää iltasin niin että nukkuisin yöt vähän paremmin. Paskat. :D ei siitä sinällään apua tuntunut olevan. Saa nähä miten on intervallin jälkeen, onko tilanne muuttunut, vai joudutaanko Saagalle miettimään jotain muuta lääkettä yöksi. Kurja ajatella että aiemmin välillä myös tosi hyvin nukkunu tyttö nyt tarttis lääkettä nukkumiseen.

Muutenkin loma oli oikein mukava. Pojat löysi kavereita ja aika heillä kului hyvin.

Mutta kyllä oli ihana palata kotiin!! :D Pyykkikone on laulanu aamusta asti ja laulaa yömyöhään asti.

Saaga lähtöö tänään intervalliin, se meni ny vähä hassusti tähän heti loman perään mutta saan ny hetken lepuuttaa masua ainaki.

olin jo vähän kuin ajatellut että kun palaamme lomalta niin Saagan hoitaja asia olisi jo järjestyksessä.

PASKAT

mulle soitti maanantaina joku kiva sossutäti, jolle siis vammaispalvelusta oli meistä tehtynnä ilmoitus. Kartoitti puhelulla meidän avuntarvetta. kuuntelin hetken ja meinasin räjähtää totaalisesti kun kuulin mitä heillä oli ehdottaa.

MAKSULLISTA PERHETYÖNTEKIJÄÄ.

SIis tämä kyseinen nainen on meillä joskus käynytkin, hänet saa muutamaksi päiväksi kuussa omasta pussista maksettuna.

jeesus ku kiehu. Sanoon että mä en tee paskaakaan sellasella avulla. Mä tarvitsen epätoivoisesti jo tänne joka päiväksi sen helevetin hoitajan. Mikä siinä on niin kamalan vaikia käsittää?
 

ihan ku mä huvikseni täällä pyytelisin joka päiväksi vierasta ihmistä meille kotia. Se on mullekki tylsä ratkaisu koska haluaasin hoitaa lapseni ihan ite kyllä. Mutta niinku sossutätillekkin ilmaisin, että ei oo mun jaksamisesta kiinni, vaan käsistä! Mun syli on aivan täynnä vauvaa ja mun on kovin vaikea fyysisesti suoriutua hoitotoimista. todettiin molemmat että emme kuulu sossun piiriin vaan vammaispalvelun

 

ÄLÄ. really???

Joten sit iloisesti soitto neuron sossulle sairaalaan ja kysyä mitäs sitte tehää.

Ja tuumasta toimeen, henkilökohtaista avustajaa sitten vaan hakemaan. Saadaanpa sitten ihan mustaa valkoselle ja virallinen kielteinen päätös perusteineen jos sellainen on vammaispalvelussa ollut ajatuksena ettei meille hoitajaa anneta.

On se kumma että aina meidän perhettä vastustaa kaikki. ei varmana olla ainoita hoitajaa tartteva erityisperhe...

hotellin respa oli onneksi mukava ja tulosteli liput ja laput joita sitten lomalta käsin täyttelin,kuvasin ja lähetin eteenpäin.

Nyt sitten jännäämme että kauankohan tähän prosessiin mahtaa mennä, että olenko jo osastolla makaamas siihen mennes. no, kunta saakin sitten keksiä jonkun joka tulee hoitamaan kaikkia muksuja ja kotia siksi aikaa kun olen sairaalassa. sehän vasta ois mukavata.

joten näissä tunnelmissa viikonloppua kohden, toivottavasti ensi viikolla olisi jo hoitajan osalta jotain päätöksiä tullut.

 

-karhuemo

 

ja lopuksi kuvasaastetta lomalta :)

 

WP_20160410_11_01_01_Pro.jpg

vähäkö tavaraa.. :D

WP_20160410_15_17_47_Pro.jpgWP_20160410_17_46_52_Pro.jpg

maisemia :)

WP_20160412_11_35_10_Pro.jpg

Lucas ja Aksel ja Suomen suurin pyydystetty lohi.

WP_20160412_19_53_30_Pro.jpg

Saagalla paljon asiaa :)

 

 

WP_20160413_19_06_56_Pro.jpg

laavulla makkaran paistossa :)