Kyllä tätä vuoristorataa on taas saanu kestää niin että. hyvä ku pää pysyy mukana.

Saagalla kaliumarvot laskivat viime viikolla niin ,että lopulta perjantaina labrojen jälkeen todettiin että tyttö jääpi osastolle tarkkailtavaksi. natriumit olivat kanssa laskussa rajusti.

Kalium ja natriumlisät käyttöön ja miettimään missä vika.

Tyttö oli tosi itkuinen koko viime viikon ja alko olla puhti loppu jo äidilläkin sekä muilla perheenjäsenillä kun ei tienny mikä pienellä on hätänä.

No, lopulta joku sen keksi. Saagahan juo renastart-korviketta, joka on lääkkeellinen maito munuaisongelmaisille lapsille. Se laskee mm kaliumia ja natriumia, KOSKA normistihan munuaisten vajaatoiminnasta kärsivillä lapsilla nämä arvot ovat koholla, ja niihin on vielä lääkkeitä lisäksi. Saagallakin oli resonium käytössä, joka purettiin tietenkin jo aiemmin nopeasti kun huomattiin kaliumin laskevan pikkuhiljaa.

Joten, summarum ja äkkiä renastartia sitten purkamaan pois ja tilalle perus NAN HA 2, joka saagalla siis oli käytössä ennen tätä renaa. koska maitoa ei heti lennosta voi vaihtaa, niin nyt pikkuhiljaa siihen nanniin siirrytty, ja tänään annos jaettu että 60/40, renaa enemmän. huomenna taas 50/50 jne.

nyt sit tänään maanantaina labroissa raju käänne. Kreat oli 284 (324 tai jotain viimeksi), urea 16(19.7 tms), sekä kaliumit ja natriumit nousussa ja nyt alarajojen yläpuolella reippaasti. ette usko mikä helpotus se oli!

Alko jo paniikki iskeä että voikokaan operaatiota suorittaa jos kreat ja ureat noin nousee ylöspäin, että ollaanko tässä kohta dialyysissa tytön kanssa. Mutta nyt, koska ees kreat on viimeksi ollut alle 300?? ihan mieletöntä! ja pelkästään sillä, että vaihdettiin normaaliin korvikkeeseen.

Sekin kuulostaa niin uskomattomalta, että tytöllä pitäisi olla vaikea munuaisten vajaatoiminta, mutta silti munuaisten auttamiseen tarkoitettu maito pistää vaan tytön huonompaan kuntoon. Eli sama jos minä joisin kyseistä maitoa, jolla on terveet munuaiset, olisin melko huonos kunnos. Onko siis tytön munuaiset paranemassa vai mistä tässä on kyse??

Lisäksi yksi lääkäreistä oli sitä mieltä, että Saaga on ehkä saanut liian vähän proteiinia ja sen takiakin kaikki kreat,ureat sun muut on noussu, koska joutunut käyttämään omia varantojaan siihen. Ja nyt kun tilanne korjattu maidon vaihdolla niin tadaa. tämä on ihmeellistä. tokiki tytöllä ollu täs tää syömislakkokin, joten proteiinia ei oo siitäkään meinannu saada.

Kyllä sitä olikin viikonlopun ku tulisilla hiilillä kun mietti että miten täs käy. Tämän viikon torstaina on se suuri reissu nimittäin tayssiin. Perjantaina on iso operaatio, ja saamme alkaa totutella peg-napin kanssa elämiseen. minä kuitenkin uskon että kun tyttö saa nielun vapaaksi, alkaa syöminenkin maistua.

Saimme nimittäin viime keskiviikkona kun ekan kerran huomattiin kaliumin rankka lasku, luvan syödä banaania! siis ei mitään pilttiä, vaan oikiaa banaania. Voi pojat ku tyttö tykkäs! päivien syömälakko loppu siihen ku tyttö päästeli banaania kaksin käsin. :D normistihan banaani on ehdottomalla kieltolistalla korkean kaliumpitoisuuden vuoksi. joten sekin tuntuu jännältä että munuaisvauriossa voiki olla näin että saaki syödä sitä, ja kaikkea muuta mitkä nostais näitä arvoja.

mielenkiinnolla odotan, koska kuvataan munuaiset seuraavan kerran, ja miltä siellä näyttää.

Viimeksihän munuaiset olivat kasvaneet sentin molemmat! siis sehän on ihan järjetön ero kun munuaiset ollut kuitenkin vaan sen 2cm suurinpiirtein molemmat. ja nyt 3cm. pienet ne on edelleen ja poikkeavat, mutta senttihän on puolet lisää näissä kokoluokissa! kukaan ei tiedä miten ne toimii, mutta jotenkin ne vaan toimii. :)

olen itse nyt tarmoa täynnä. tyttö oli pe-ma siis sairaalassa niin voitte arvata onko karhuemo nukkunut. kyllä. tankannu urakalla unta. tokikin lauantaina karhuisä yllätti karhuemon ja osti liput vauhtiajoihin, joissa sitten kävimmekin juhlimassa ystävien kanssa, kun isoja poikia katsoi hyvä hoitaja. :) Voitte uskoa että oli kivaa! en ees muista koska ollaan isännän kanssa päästy tuollai rentoutumaan. Ja vielä siihen päälle yksi kunnon yö, kun karhuemo veteli poikien kanssa melkeinpä kellon ympäri yöunia. nyt jaksaa taas ihan erilailla!

Saagakin on taas se oma, hymyilevä itsensä. tarkkaavainen ja niin läsnä. Ei itkustele turhia, tai vääntelehdi maidosta. on jopa syönyt itsekkin pullosta, ja ruokaakin!

tästä on hyvä taas aloittaa uusi viikko!!

kirjoittelen meidän kuulumisia sitten tayssista viimeistään. :)