Täällä taas maanantaina tuli kuraa niskaan labrapäivänä.

Yllättäen tyttö narahti ureasta, joka oli kohonnut yli viitearvon.tähän siis ei sinällään ole lääkettä muu kuin dialyysi, jos munuaiset eivät suodata tarpeeksi.

Itkunsekaisin tuntein sit kotiin odottelemaan, että tänään keskiviikkona otetaan uudet labrat ja päätetään onko dialyysi tarpeen.

Tytön henkikin haisi sellaiselle vaipantuotokselle, että jo maanantai yönä soitin lääkärille kysyäkseni pitäisikö jo pelätä virtsamyrkytystä. Tyttöhän on rajusti oksennellut tässä parin viikon ajan, mutta kun sekin kuuluu munuaislapsen arkeen..

Mietinkin että täytyy tuon urean nousu johtua nestehukasta, kun melkein joka aterialla tyttö oksentaa kaaressa kaikki pihalle. ja ruokakaan ei maistu.

Se on järkyttävä tunne kun tyttö jo ekan lusikallisen jälkeen alkaa kiljua ja kakoa. Ei maistu niin ei maistu. Proteiinia pitäisi saada ja kun ei se onnistu niin on täällä sekä äiti että tyttö aivan paisees.

Nyt sit maanantaina päätin tuota maitomäärää jakaa useampaan ateriaan päiväs. annetaan sit useammin mutta vähemmän kerralla, josko se auttais. nestemäärä on edelleen sama, 600ml korviketta, joka on sen 3x  vahvempaa kuin siis normikorvike. sit vettäkin pitäis mennä se 150-200ml lisäksi päivän aikana. ja soseet. ja puurot. mutta soseita ja puuroja oon enää saanu vaan muutamia lusikallisia menemään ja sitten kädet ristis odottanu että oksentaako vaiko eikö.

Se on turhauttavaa!

ja se tuntuu niin pahalta kun toinen alkaa kakoa ja yrittää nieleskellä. Se on niin väärin.

Tänään sit mentii käymään uusinta labrois ja kotiin tultiin sitten odottelemaan tuloksia, jotka tulivat noin tunnin päästä kotiinlähdöstä.

Onneksi tilanne kuitenkin näytti nyt että arvot ovat laskussa. sekä krea että ureat. urea silti hivenen yli viitearvon vieläkin, mutta lääkäri meinasi että viikon päästä uudet kontrollit ja katotaan sitten.

Mietin että oisko ny mikään ihme, että meidän tuurilla just ennen dialyysiletkun poistoa kaikki meneekin päin persettä. tyttö ollut ilman dialyysia nyt 2kk 2vkoa.

toki olishan vielä huonompi se että just dialyysiletkun poiston jälkeen tapahtuis tää.--

mutta tyttö on nyt oksentanut vähemmän maanantain jälkeen, ehkä vain kerran, tai kaksi päivässä. Joten nestettä on jäänyt sisäänkin asti jotain. Nyt odotamme siis viikon taas, että tiedetään tuleeko dial.letkun poistoa vaiko ei. Se kun koittaisi siten 31.7. melko tiukoille menee, ja saa nähä jos arvot on edelleen koholla,että laitetaanko vain se peg-nappi ja siirretään dialyysiletkun poistoa. Alan ite kallistua siihen. Ettei ny sit kävis kuinkaan.

ja urean nousu aiheuttaa myös pahoinvointia, joka sit laittaa tytön oksentamaan, ja kun tyttö oksentaa, se kuivuu, ja ureat nousee. joten kierre on helvetillinen jos sille linjalle lähdetään. Nyt maitoja hyvin rauhas olen laittanutkin hänelle letkuun ja toivonut että pysyvät sisällä myös. lisämaitoa oon tehnytkin korvaamaan oksennettua määrää..

Saaga on yöt nukkunut silloin tällöin jopa hyvin ,vaikka ilta venyykin valvoessa tuonne pitkälle yli puolenyön yleensä ennenkuin nukahtaa. Ja ei, tyttö ei nuku illasta mitään megapäikkäreitä josta tämä johtuisi. Tyttö nukkuu päivällä, kuten nytkin ,sellaiset 2-3h unet, ja illasta ottaa ehkä 40min torkut. vähillä siis mennään.. välillä nukuskelee sylissä pätkiä mutta niitä kait ei lasketa. aamuisin tyttö herää sitten 8-9 aikaan. yöllä vaihdan tytölle ainakin kerran asentoa kun alkaa itkeskellä. joskus se auttaa, joskus ei, ja silloin taas noustaan ja siirrytään toiseen huoneeseen ettei koko tupa herää siihen. ja yleensä sit tyttö valvookin muutaman tunnin ennen uudestaan nukahtamistaan. Tätä onneksi ei enää ole joka yö, mutta kuitenkin epäsäännöllisen säännöllisesti.

 

kaikki menikin vähän turhan hyvin, mutta kuinka syvä sukellus tästä tulee.. se nähään sit ens viikolla..

saa taas keskittyä oikein kunnolla että pääkoppa pysyy mukana eikä ala turhaan miettiä liikaa..

karhuemo yrittää muistaa tänne kirjoitella niin usein kuin mahdollista, tämä kiirus täällä vain meinaa olla melko rajoittavaa koneella istumiseen.. mutta pidän kyllä ajan tasalla kaikesta muutoksista!