No niin, olipas taas reissu sairaalanmäelle! Tässä pakkasessa se on suorastaan ihmisen rääkkäystä!

Onneksi Saaga ja Aksel eivät niin pistäneet pahaksi kirpsakkaa pakkaskeliä, vaan reippaasti mukana kulkivat.

Oli jotenkin hassua mennä labroille, kun edellisestä kerrasta on sen yli kk aikaa. Yleensä ollaan jo käyty sit kontrolleis jonkun olon takia aiemmin. Mutta nyt, on mennyt niin hyvin että ei oo tarttenu.

Ja kyllähän se labroissa näkyi että menee hyvin. Kreat (eli kreatiniini, munuaisten vajaatoiminnassa tämä aine ei suodatu kunnolla pois kehosta munuaisten kautta. hyvä mittari munuaisten tilanteesta.) oli tänään 379, Kun edellisen kerran se taisi olla hiukan alle 400, ehkä 398?. (ei jaksa ettiä tekstiä missä se sanotaan :D jos mennään yli 500, tarvitaan dialyysia.) Viimeksi tälläinen matala arvo on kuitenkin ollut syyskuulla! Joten tässä on vähän aihetta juhlaan. :) Ureat (munuaisten vajaatoimintaa sairastavien ureaa tarkkaillaan. Syntyy maksassa,ja munuaisten kautta suodattuu pissaan.) oli 11,5 joten nekin aivan loistavissa määrissä. (viimeksi urea taisi olla 17, ja jos menee kovin lähelle 25, niin dialyysia tarttee.)

Laitoin sulkuihin taas pitkästä aikaa selvitykset noista termeistä, jotta uudetkin lukijat pysyvät kartalla mistä puhutaan. :)

Mutta siis, todella hyvin näyttää nyt munuaiset toimivan. tai no hyvin ja hyvin mutta Saagalle hyvin.

Sen kunniaksi lääkäri heitti haasteen ja pyysi lisäämään 100ml nestettä vuorokausiannokseen. (taputuksia ja hurraahuutoja?) Joten saapa nähä kuinka kivaksi tää juttu meneekään. Tästä sisuuntuneena Saaga veteli sitten kauramaitoa entisen 150ml sijaan reippaasti itse 180ml, joten hyvin lähti tämä nesteenlisäys käyntiin. :)

Seuraava aika tuleekin sitten taas 4-5vkon päähän.

Ja Helsingissä leikitään mykkäkoulua. Mitään ei ole kuulunut. Mitään päätöstä aktiivihoidosta ei ole tullut. Pitää näemmä alkaa kyselemään missä mahdetaan mennä. Onneksi meillä ei tässä hätää ole mutta eipä tähän hyvään tilanteeseen uskalla tuudittautuakkaan.

Se paska tuuri sieltä kuitenkin jossain vaiheessa tulee taas.

Saimme onneksi nyt jonkin ajan neurologille 1.2. Josko siellä nyt päästään sit eteenpäin eri spesialistien tapaamisiin. EHOa emme vissiin nyt teekkään, mikä ei sinällään ole ihme koska kaupunki on sellaisia nihkeä tekemään. Mutta palvelusuunnitelma tehdään, mikä on sinällään tuuleen huutamista, koska se ei todellisuudessa velvoita kuntaa mihinkään.

http://www.kvtl.fi/fi/lakineuvonta/usein-kysyttya/palveluiden-suunnittelu-/

Tuossa linkki mitä eroa on palvelusuunnitelmalla ja EHO:lla. :)

Mutta EHOa tulen sitten kyllä vaatimaan tulevassa tapaamisessa, koska kuten viime uuden vuoden tollikko osoitti, että tilapäishoitoa olisimme toden totta tänne kotia tarvinneet niiksi päiviksi kun kotiuduin sairaalasta ehdottoman nostokiellon kanssa. Sellaiseen tilanteeseen emme halua enää päätyä, eikä se ole oikein että minun sairastuessa vakavasti emme saa apua kunnalta mitenkään. Oman onnen nojaan jätetään ja sukulaisia pitäisi vaan alkaa rasittamaan. Juu ei käy.Lisäksi jonkinlainen päivätoimintakin olisi varmasti Saagalle hyväksi, kun tuosta hiukan kasvaa, tämäkin tulisi EHO:N kautta sitten toteutumaan varmasti. Myös jonkinlaista hoito-apua tänne kotiin, tänä vuonna myöhemmin on tarpeen.

Mutta innolla odotan tuota tapaamista, onneksi oma fyssarimme tulee mukaan tyttöä "puolustamaan", vaikka tokikaan Seinäjoen päässä eivät lääkärit ole mitään vammaisten vastustajia. On kuitenkin lohduttavaa tietää, että mukana on Saagan kehityksen nähnyt ammattilainen.

 

Ja tähän loppuun vielä kuvaterveiset tältä päivää:

DSC_0415.jpg.

"Mäpä osaan jo istua melkein itse!" :)

 

-karhuemo